Biografia

Roger Andorrà i Bruch – 1984, Sallent.

Nascut a Sallent un 27 de Juny de l’any 1984, Roger Andorrà i Bruch és diplomat en Educació Musical (UB), llicenciat en Ciències i Història de la Música (UAB), té el Grau Professional de clarinet (CMMB) i el Grau Superior d’interpretació de música tradicional especialitzat en gralla (ESMUC).

Guardonat amb Matrícula d’Honor pel treball de final de grau Electrogralla per l’ESMUC. Paral·lelament al format acadèmic, també té l’equivalent al Grau Professional de saxo-jazz i improvisació avalat per una formació continuada amb mestres com Marc Sort, Xavier Figuerola, Eladio Reinón i Llibert Fortuny.

Actualment forma part dels projectes musicals i artístics Electrogralla, Grallers del Pla de Bages, {ROGER}, El Paraigua i ho compagina amb la docència com a professor especialitzat en gralla, saxòfon i clarinet a l’Escola Municipal de Música “Cal Moliner” de Sallent.

Pel que fa al seu currículum musical ha estat en diversos projectes com Nohosé (ska-patxanga), Safreig (jazz-folk evolucionat), Els Laietans (grup de gralles guanyador del Concurs Sons de la Mediterrània 2012), Ministrers del Sabre (cobla de ministrers), A la Big Bom Band (jazz), Ministrers de Santa Maria del Pi (cobla de ministrers) i La Resclosa (dansa i música d’arrel).

En el camp de la musicologia ha col•laborat en el llibre “25è aniversari de la recuperació dels gegants a Sallent”, ha realitzat diversos treballs de camp per a l’SGAE, ha treballat d’anotador tècnic de partitures per a l’Orquestra Simfònica de Cadaqués i l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, ha escrit el pròleg del llibre “Músiques d’ara per al ball de gralles -1-” de Los Lloros del Negritu i ha dirigit l’enregistrament de Les Músiques del Carnaval de Sallent.

Com a compositor, ha creat més d’una dotzena de balls i músiques festives per a banda, per a tres gralles i timbal i per a cobla de ministrers.

Discografia:

1995 – Les Músiques de Sallent (Ajuntament de Sallent)

2005 – Nohosé (Autoeditat)

2012 – A la big bom band (Autoeditat)

2012 – Els Laietans (Autoeditat)

2013 – Festa Major d’Els Laietans (Enderrock)

2013 – Faves Contades – A la big bom band (Temps Rècord)

2014 – Made in Cat – A la big bom band (Cases de la Música)

2020 – Les Músiques de Carnaval de Sallent (Ajuntament de Sallent)

2022 – EMPELT – Electrogralla (Segell Microscopi)